Ingrediƫnten
12 lepels suiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-,
of frambozenessence
evt. cacao of oploskoffie.
Meng de suiker met het water, de melk of de room en heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker aan de kook brengen.
Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken.
Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snijd kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af.
Heb je wel eens citroenborstplaat gemaakt met room? Deze lukt bij mij nooit, wordt een soort toffee, ik denk door de wisselwerking tussen room en zuur. Ben benieuwd of het jou wel is gelukt!
BeantwoordenVerwijderen