zondag 16 oktober 2011

Recept voor Taai-Taai

Ingrediënten:

voor Taai-Taai recept

  • 700 gram volkorenmeel

  • 1/2 el zuiveringszout (drogist)

  • 450 gram half gekristalliseerde honing

  • 200 ml karnemelk (150 ml bij gebruik bloem)

  • 2 eieren

  • 1 mespunt zout

  • 1 1/2 - 2 el anijszaad





  • Bereidingswijze:

    van Taai-Taai recept


  • Meng in een ruime kom het meel met het zuiveringszout en maak er een kuiltje in.

  • Klop de honing met melk, eieren, zout en anijs tot de honing niet meer klontert.

  • Giet dit mengsel in het kuiltje en roer alles vanuit het midden tot een glad deeg.

  • Als het beslag te dik wordt voor de houten lepel, werk dan met een deegspatel.

  • Laat dit kleverige deeg, afgedekt met een stuk plastic, 12-14 uur op kamertemperatuur rusten.

  • Bestuif het werkvlak met ruim meel en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm. dik.

  • Om de koeken mooi glad te krijgen, kunt u de bovenzijde met plactic afdekken tijdens het rollen.

  • Snij of steek figuren uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.

  • Bak kleine figuren ca. 10 min. midden in de oven. Grotere figuren moeten naar verhouding langer in de oven.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 5 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
    Tip: van de deegrestjes kunt u pepernoten bakken. De koeken mogen niet echt bruin worden, alleen wat donkerder, anders worden ze te droog. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten