woensdag 12 oktober 2011

4 recepten voor Pepernoten

Kruidnootjes 1
Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zachte boter, 2 eetlepels, speculaaskruiden, zout, 3 eetlepels melk, een ingevette bakplaat.
Bereidingswijze:
Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Kruidnootjes met chocolade: Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk of witte chocolade. Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water.


Kruidnootjes 2
Ingrediënten:
40 gram zachte boter, 50 gram bruine basterdsuiker, 1½ theelepel koekkruiden, zout, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk.
Bereidingswijze:
Doe de boter, de basterdsuiker, de koekkruiden en een snufje zout in een kom en roer het met een vork tot een egale zachte massa. Voeg al roerend de helft van het zelfrijzend bakmeel en 1 eetlepel melk toe en vermeng alles Goed. Voeg de rest van het zelfrijzend bakmeel en eventueel 1 eetlepel melk toe en kneed het met een koele hand tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik in. Vorm van het deeg ongeveer 100 balletjes van 1 cm doorsnee, druk ze iets plat en leg ze op het bakblik. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in een kwartier bruin en gaar en laat ze uit de oven op het bakblik afkoelen.


Kruidnootjes 3
Ingrediënten:
80 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 eetlepels melk, 200 gram  zelfrijzend bakmeel, zout, bakpapier.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de boter en de basterdsuiker tot een zachte massa. Roer er 1 mespunt zout, de speculaaskruiden en 3 eetlepels melk door en voeg, onder voortdurend roeren, het bakmeel toe. Als het deeg niet lekker soepel blijft, mag u er nog wat melk aan toevoegen. Maak kleine balletjes van het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes met een vingertop iets plat. Zet het bakblik midden in de oven en bak de kruidnootjes in 12-15 minuten bruin en gaar. Laat de kruidnootjes op het bakpapier koud worden.


Kruidnootjes 4
Ingrediënten:
40 gram boter, 50 gram bloem, 50 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram basterdsuiker, zout (als u ongezouten boter gebruikt), ½ eetlepel speculaaskruiden, 2 eetlepels melk.
Bereidingswijze:
Kneed van alle ingrediënten een stevig deeg. Maak er kleine 'nootjes' van, leg die op een ingevet bakblik en bak ze 20 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven.

EET SMAKELIJK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten