dinsdag 15 november 2011

Kinderen uit opvangcentra per trein naar Sinterklaasfeest

Opwinding zondagochtend op perron 7 van station CS Breda: een speciale Sintercity-Express brengt 500 kinderen en 300 jolige Zwarte Pieten naar een groots sinterklaasfeest in Rotterdam, aan boord van het stoomschip ss Rotterdam.

Op tien stations in het hele land konden de kinderen, uit opvangcentra in de regio, onder begeleiding van heel veel vrolijke pieten met zakken vol pepernoten, in de treinen stappen: kinderen uit asielzoekerscentra, Blijf van m’n Lijfhuizen en kindertjes zonder ouders. 

Blijde opwinding gisterochtend op perron 7 van station CS Breda: een speciale Sintercity-Express brengt 500 kinderen en 300 jolige Zwarte Pieten naar een groots sinterklaasfeest in Rotterdam, aan boord van het stoomschip ss Rotterdam.

Op tien stations konden de kinderen, uit opvangcentra in de regio, onder begeleiding van heel veel vrolijke pieten, in de treinen stappen: kinderen uit asielzoekerscentra, Blijf van m'n Lijfhuizen en kindertjes zonder ouders. De Sintercity-Express Tour gaat uit van de Guusje Nederhorst Stichting, die zich inzet om kinderen die nare ervaringen hebben gehad wat vrolijkheid te bezorgen.
Johnny de Mol, ambassadeur en bestuurslid van de stichting, reed mee op de trein uit Roermond via Tilburg en Breda, maar liet zijn hanenkamhoofd niet zien op het koude, nevelige, Bredase perron. Daar stonden zo'n dertig kinderen vol verwachting klaar om mee te treinen naar het sinterklaasfeest. Kleine Ricardo was zelfs in pietenpak en had een zwart geschminkte snoet, een ander jochie had zijn mooiste NAC-trainingsbroek aan.

Vanaf station Feyenoord werden de kinderen met bussen, onder escorte van zwarte politiepieten, naar de ss Rotterdam gebracht. Daar wachtte hen een feestmiddag met theater, lekker eten, goochel- en ballonnenpieten. En natuurlijk Sinterklaas, met voor ieder een pakje. Vijfhonderd blije kindergezichten, in elk geval voor even niet 'misdeeld'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten